Om RUT-avdraget

Ett skatteavdrag som gör flytten billigare

RUT-avdraget är ett skatteavdrag ämnat för privatpersoner i Sverige. Subventionen får användas för hushållsnära tjänster, såsom städning, barnpassning eller flytthjälp. Om man anlitar en flyttfirma i Malmö som är registrerad för F-skatt går det bra att använda sitt skatteavdrag för att på det sättet få en lägre totalkostnad för arbetet. Den myndighet som kontrollerar avdraget är Skatteverket och på deras hemsidor kan man logga in och kontrollera om man tidigare använt avdraget under det gångna året.

Att anlita extern flytthjälp är godkänt för RUT

Det går utmärkt att använda RUT-avdraget när ni anlitar oss på Flyttfirma Malmö. Avdragets storlek uppgår till 50 % av arbetskostnaderna. Som mest kan man få 25 000 kronor i avdrag varje år, men om man är över 65 år fördubblas storleken på beloppet. Får att vara berättigad till RUT krävs det att man betalar skatt i Sverige och det går inte att få ett högre avdrag än den summa skatt man betalar in till staten varje år.

Vi använder fakturamodellen

Det är enkelt att anlita oss som flyttfirma i Malmö och samtidigt nyttja RUT. Vi drar av 50 % direkt på fakturan utan att ni behöver göra någonting själva. När ni sedan får er deklaration från Skatteverket kommer ni se vilka avdrag som gjorts under året.